2020. március 29., vasárnap

Mexikói sziklapálma - Brahea armata - Impozáns megjelenésű, jó fagytűrő pálmafaj. 5 db mag! - Jelenlegi ára: 400 Ft

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Brahea armata – mexikói sziklapálma
5 db mag!
Ez a mutatós levelű, 15 méteresre is megnövő pálma Észak-Nyugat Mexikó hegyvidékeiről származik. Igazi félsivatagi pálma: ellenáll a szárazságnak, a tűző napsütésnek, a melegnek, sőt, az idősebb növény a mínusz 12-14 fokos hidegnek egyaránt. Feltűnő megjelenésű. Impozáns levelei nagyok, legyezőszerűek, merevek, ezüstös-szürkéskékek. Levélnyele tüskés. Magjait az őslakó indiánok pörkölve fogyasztották.
Kedveli a tűző napsütést és a jó vízáteresztő talajokat. A talaj kémhatására nem igényes. Nagyon jól bírja a szárazságot, de jobban növekszik, ha a nyári időszakban öntözzük. Télen minimális öntözéssel, hűvös helyen teleltessük. Télikerttel rendelkező kertbarátok a fűtetlen télikert talajába is kiültethetik. Hazánk enyhébb telű régióiban, északi széltől védett helyeken, pl. nagyvárosi háztömbök belső, védett udvaraiban, a szabadba ültetve is áttelelhet, azonban a téli nedvességtől óvjuk! Nem szabad, hogy a levélhónaljakba télen befolyjon a víz, az ugyanis fagyáshoz, rothadáshoz vezethet, ami végzetes lehet a növény számára. Kertbe ültetve a téli védelméről gondoskodjunk. Mínusz 8 fokos hidegben a lombozatában még nem keletkezik kár, mínusz 12 foknál is inkább csak kisebb levélsérülések, amiket a következő évben még kihever.
A magokat egy-két napig szobahőmérsékletű vízben áztassuk. Ezután vessük el termőföld és homok keverékébe, 1, 5 cm mélyre. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk két öntözés között megszikkadni. Az optimális csírázási hőmérséklete 25 fok körül van. Csírázási ideje a rendkívül kemény maghéj miatt 4-12 hónapig is eltarthat. Vannak, akik a vetés előtt fogóval megrepesztik a maghéjat, így a csírázás gyorsabb, de az embrió esetleges sérülése, és a könnyebben fellépő gombás fertőzések miatt kockázatos.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 400 Ft
Az aukció vége: 2020-04-18 23:44 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése