2020. október 11., vasárnap

Rukkola,rucola saláta mag,magok 50 mag - Jelenlegi ára: 200 Ft

Rukkola, rucola saláta  mag, magok Virágládában is könyen terem. 50 mag 200 forint.
A rukkola
A maximum 50 centiméteresre növő rukkola - Eruca sativa - közeli rokonságban áll a brokkolival, a káposztával, illetve a karfiollal, így könnyen kitalálható, hogy antioxidáns hatású növényről van szó. Fontos szerepe van a rákmegelőzésben, illetve a szépségápolásban is, hiszen az antioxidánsoknak köszönhetően felveszi a harcot a szabadgyökökkel. Ezek okozzák többek között a korai ráncokat is.
A rukkolának kiemelkedő a C-vitamin-tartalma is, mely vitaminnak köztudottan nagy szerepe van a zsírégetés folyamatában.
Emellett ez a saláta mellett remekül tisztítja a vesét és a vért, segít a szervezetből kimosni a hízásért felelős méreganyagokat. Klorofilltartalmának hála pedig a sejtszintű anyagcsere folyamatokat is serkenti.
Segít a fogyásban
A rukkolát különböző jótékony hatásai remek zsírégetővé teszik. Ha egy hétig minden nap fogyasztasz belőle egy keveset, akkor hét nap alatt körülbelül egy kilótól segít megszabadulni.
 
Termesztési tanácsok
A rukkolát könnyen termeszthetjük kiskertünkben. A tavaszi vetésű rukkola félárnyékos helyen érzi jól magát. Legjobb, ha egy fa alá vetjük, de a részleges napsütést is tolerálja. Ha teljes napfénynek tesszük ki, a szárazabb körülmények hatására sötétebb és erőteljesebb ízű leveleket fejleszt, viszont megnő a földibolha kártételének mértéke is.
Ősz eleji vetéssel is érdemes próbálkoznunk: a növény jó eséllyel áttelel, ehhez azonban napos, szélvédett területet kell biztosítanunk.
Kielégítően terem köves, száraz körülmények között is, bár itt a talaj folyamatos takarásával kell gondoskodnunk a megfelelő talajnedvességről. Ha az öntözés megoldható, vethetjük nagy agyagedénybe is.
A 20-30 naponként ismételt, szakaszos vetéssel folyamatosan rendelkezésünkre állhat.
Jól társul zellerrel és babbal. Kerüljük a hagyma, fokhagyma szomszédságát.
Magvait a talaj felszínére vessük, majd óvatosan takarjuk be a sort. Kelésig tartsuk nedvesen. A későbbiekben mérsékelt öntözést igényel. Egyelni nem szükséges.
Könnyen magszárba megy. Apró fehér virágait a levelekhez hasonlóan használhatjuk, illetve magokat foghatunk magunknak.
A fiatal leveleket folyamatosan szedegethetjük. Az idősebb levelek rostosabbak és csípősebbek.

Jelenlegi ára: 200 Ft
Az aukció vége: 2020-10-11 22:32 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése