2016. november 30., szerda

3 shiraz-syrah 2012-13 NAG Vesztergombi Bock - Jelenlegi

Vesztergombi Shiraz 2013 + N. A. G. Borművek Barnatanya Syrah 2013 + Bock Syrah 2012
A syrah, vagy shiraz az egyik olyan világfajta kékszőlő, mely egyszerre tud testes és bársonyos lenni a nagyon intenzív gyümölcsösség mellett, ráadásul hazánk klímáján is nagy biztonsággal beérik. Ebben az összeállításban három különböző borvidékünkről ajánlok Önnek egy-egy palackkal.
Az ár a három palack borra vonatkozik.
Vesztergombi Shiraz 2013
Szekszárd egyik legjobb dűlőjéből, a Kerékhegyről származó szőlőből készült ez a komoly és gazdag bor. A gyümölcsös aromák dominálnak, sőt különleges, más vörösborokban nagyon ritkán megjelenő íz és illatjegyeket is találunk benne. Mindezt az új tölgyfahordós érlelés foglalja keretbe pörkölt aromáival.
Illat és ízjegyek: piros bogyós gyümölcsök, trópusi gyümölcsök, bors, fűszerek.
Vesztergombi Pincészet: a szőlőtermeléss el és borászkodással foglalkozó Vesztergombi családról már az 1700-as évekből fellelhető írásos emlék. Vesztergombi Ferenc munkája és hozzáértése elismeréseként 1993-ba elnyerte a megtisztelő "Év Borásza" címet. Rendkívül következes, szigorú a borkészítésben.
Németh Attila Gábor Barnatanya Syrah 2013
Könnyedebb, mégis sokrétegű, sokízű, közepes testű természetes bor. Nyitott kádban, spontán erjedt „ mérsékeltövi” syrah, szép fűszerekkel a nyolc hónapos francia kishordós érleléstől. Varázsa van. A barnatanyai syrah sikertörténete 2006-ban kezdődött, kis palackszámban készül és évről-évre bekerül a legjobb hazai syrahmezőnybe.
Illat és ízjegyek: piros húsú gyümölcsök, szilva, bors, fűszerek.
Németh Attila Gábor Borművek: kiemelkedő elhivatottsága megkérdőjelezhetetlen, a természetes és jól iható borok készítésének híve. Egy kis részlet a filozófiájából: "Hiszem, hogy a bor! szereteténél kevés profánabb szentség van. Amióta borokat készítek, azt úgy teszem, hogy a palackba ne ipari tömegtermék kerüljön. Úgy készítem, hogy felismerhető legyen, azokat szolgálom, akik számára készül. "
Bock Syrah 2012
A Bocor érett, zamatos szőlője másfél évig újhordóban érlelve. Feketébe hajló, gránátvörös szín jellemzi, intenzív, erőteljes, gazdag bor. Érett, délies és egyben szinte krémes a bor gazdag, de bársonyosan puha tanninokkal. Nagyon hosszú lecsengésű, igazi nagy bor.
Illat és ízjegyek: érett feketegyümölcs, menta, fűszerek, kávélikőr, csoki.
Bock József Pincészete: Bock József egyike Villány legismertebb borászainak, pincészete is a legnagyobbak közé tartozik. A család 1850 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal a Villányi borvidéken. Folyamatosan magas minőség jellemzi őket. A borászat mellé ma már szálloda, étterem, sőt kápolna is tartozik.

Jelenlegi

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése