2020. március 5., csütörtök

Tűzpiros hajnalka 5 DB MAG DEKORATÍV FUTÓNÖVÉNY! - Jelenlegi ára: 400 Ft

Piros hajnalka
A kerti hajnalka vagy bíboros hajnalka (Ipomoea purpurea), kúszó növekedésű növény, mely könnyedén felfuttatható, ha támasztékot biztosítunk számára.
Tölcsér alakú virágaival nyáron, valamint ősz elején díszít.
A hajnalka napos, világos, szélvédett helyen érzi magát legjobban. Átlagos igényű növény mely, meghálálja a mérsékelt öntözést.
Talajok közül a jó vízáteresztő képességű, kissé nyirkos talajokat szereti legjobban,  de bizonyos mértékig tolerálja az ennél gyengébb minőségű talajokat is.
Szaporítani magról lehet a legegyszerűbben. Önvető képessége is jó,  elszórja magjait és kihajt.
A hajnalkát előnevelhetjük cserépben, de vethetjük állandó helyére is.  Magjait ültetés előtt érdemes egy éjszakára beáztatni a könnyebb csírázás érdekében.
Hajnalka vetése cserépbe
A hajnalka szabadban is könnyen nevelhető, azonban ha március végén, vagy áprilisban cserépbe vetjük magjait, akkor már május közepére kiültethető növényeket kapunk.
Cserepenként ültessünk el 1-3darab magot, majd amikor már a magoncok nagyobbak, ültessük őket szét egyesével.  Május közepén már kiültethetjük a fiatal növényeket támaszték mellé.
Hajnalka vetése szabadba
Szabadban április végétől vethetjük magjait. A talajt javítsuk fel például műtrágyával.  Az előkészített talajban készítsünk kis fészekszerű mélyedéseket, egymástól kb. 15cm-re, ezekbe kerüljenek a magok.
Tartsuk a földet mérsékelten nedvesen.  A hajnalka később is meghálálja a mérsékelt öntözést.
Jó licitálást, kérem tekintse meg többi futó termékünket is, több termék vásárlása esetén csak egyszeri postaköltséget számolunk fel, amit értelemszerűen egy levélben postázunk Önnek!


Jelenlegi ára: 400 Ft
Az aukció vége: 2020-03-26 01:13 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése