2020. december 21., hétfő

Aranycsapat, Puskás Ferenc, Népstadion megnyitó programfüzet - Jelenlegi ára: 30 000 Ft

Aranycsapat, Puskás Ferenc, Népstadion megnyitó programfüzet, Ritkaság!!!
A Népstadion megnyitására (1953. augusztus 20. ) nagy ünnepélyt rendeztek, díszfelvonulással, zászlós parádéval. Jelen volt Avery Brundage, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is, akit a sajtóteraszon helyeztek el, mivel „ a nép nagy vezére”, Rákosi Mátyás nem volt hajlandó egy imperialista ország polgárával megosztani a díszpáholyt. 12 ezer tornász lépett fel, majd 2100 sportoló vonult körbe a futópályán, ezután az OTSB elnöke, Hegyi Gyula tartott nyitóbeszédet. A magyar zászlót a Himnusz hangjai mellett Csermák József olimpiai bajnok kalapácsvető vonta fel. Ekkor tízezer galambot eresztettek szabadon, majd a Norvégia– Magyarország atlétikai viadal második versenynapját rendezték meg. A magyar együttes 140, 5: 71, 5 arányban győzött.
Ezután a Budapesti Honvéd– Szpartak Moszkva labdarúgó mérkőzésen a magyar csapat 3– 2-re nyert. A tornabemutató záró képe egy vörös csillagból kiemelkedő gúla volt, amelynek tetején a Szabadság-szobor nőalakja magasodott ki. Ezután még egy 400 fős népi táncegyüttes lépett fel, majd a program a Magyar A– Magyar B női válogatott mérkőzésével zárult, a végeredmény 7– 3 volt.
A Népstadion első igazgatója szintén olimpiai bajnok kalapácsvető, Németh Imre lett. Az aréna 1959-ben négy vasbeton oszlopra szerelt villanyvilágítást kapott, s 83 ezer főre bővítették a lelátókat.

Jelenlegi ára: 30 000 Ft
Az aukció vége: 2020-12-21 13:52 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése