2021. október 3., vasárnap

Mocsár Gábor: Sziklából víz - Jelenlegi ára: 300 Ft


Fülszöveg
A Sziklából víz című szatiikus regény humorát az a reális ötlet táplálja mindvégig, hogy az "éltete első filmjét" forgató rendezőt a nemcsak váratlan helyzetekkel szolgáló, de számára ismeretlenségével is zavarba ejtő paraszti környezetbe állítja az író; közben a "gyógyuló sebeit" mutató falu - Lapifalva - sokféle arcát, számos figuráját jellemzi.
A már mintegy három évtizedet átfogó írói pálya nemcsak Mocsár Gábor eleven valóságlátását bizonyítja, hanem azoknak a ritka - s csak látszatra ellentétes - erényeknek állandó erősödését, formai változatosságát is, melyeknek alapja a szó nemes értelmében fölfogható újságírói gyakorlat.
De Mocsár Gábor írói érdeklődésében sincs semmi elaprózottság, szárazság vagy tudálékosság, mert az összetett emberi helyzetek, belső állapotok megismerése vezeti tollát. Oknyomozó szenvedélye és szatirizáló hajlama, társadalomjavító szándéka és csillogóan könnyed humora nagyon jól megfér együtt. "Falusi" témái sem annyira helyhez kötöttek, hogy ne élvezhetné azokat bárki. Szociográfiája pedig az olajbányászok életét mutatja be - történelmi távlatból.
Szerző
Mocsár Gábor
Szerkesztő
Z. Szalai Sándor
Grafikus
Csohány Kálmán
Apró Tibor
Szépirodalmi Könyvkiadó (Budapest) , 1975
Vászon , 353 oldal
A kötet szép állapotú, de a papír védőborító élein kis kopások, egy kicsi beszakadás, néhány kisebb folt, a felső lapéleken kicsi porfolt látható.
Nyelv:
Magyar 
Méret:
19 cm x 13 cm
ISBN:
963-15-0384-4


Jelenlegi ára: 300 Ft
Az aukció vége: 2021-10-04 04:19 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése